Hozzávalók:
7db tojás
14dkg cukor
14dkg liszt
4 dkg vaj
4 db tojás
20dkg cukor
15g vaniliáscukor
23dkg vaj
3dkg vaj
4dkg kakaópor
20dkg étcsokoládé
15dkg kockacukor, 2 t.k. citromlé
A dobostorta tésztáját ún. doboslap-felvertből készítjük.
7 tojásból, 14 dkg cukorból, 4 dkg olvasztott vajból és 14 dkg lisztből elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200°C-on 6 vékony lapot sütünk beelőle.
Krém: 4 tojást a 20 dkg cukorral felmelegítjük 40-45°C-osra meleg vízfürdőbe állítva, majd kihűlésig habosra keverjük. 20 dkg étcsokoládét 3dkg vajjal gőzön felolvasztjuk, majd 4 dkg kakaóporral 15 g vaniliáscukorral és 23 dkg vajjal kihabosítjuk. Ehhez adjuk kanalanként a kihűlt tojáshabos masszát.
Töltés: 5 dobos lapot betöltünk és körbehúzzuk a krémmel.
Teteje: 15dkg kockacukrot, 2 t.k. citromlével világosbarnára karamellizálunk, majd a 6. lapra ráöntjük. A doboscukor dermedése előtt 16 szeletbe vágjuk fel(vizses késsel), aztán rátesszük a tetejére.
Megjegyzés: Én nem csináltam rá tetőt, mert annyira hevesen kenegettem a lapokat, hogy az utolsó lapot is megkentem krémmel véletlenül, de így is nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése