Hozzávalók (kb. 10 húspogácsához):
500 g darált marhahús
6-8 db szezámmagos puffancs
só, bors
mustár, kecsap
jégsaláta
paradicsom
uborka
hagyma
sajt
A darált húst fűszereztem sóval, borssal, és óvatosan összegyúrtam. Tenyérnyi golyókat formáltam és 1 centi vastagságú érmékre lapítottam. Figyelembe kell venni, hogy a sütés során összehúzódik a húspogácsa. Én pár csepp olajon, serpenyőben sütöttem ki őket, de lehet grillrácson is. Úgy biztos jobb.
Ezután a puffancsokat félbevágtam. Először mustárt kenek rá, majd jégsaláta, húspogi, paradicsom, uborka, hagyma és kecsap a tetejére. Végül rákerült teteje.
Legközelebb többféle fűszert is bele fogok keverni a húsba, de így is finom volt.
Ez nagyon jól néz ki, de még sokkal finomabb és egészségesebb lenne, ha a zsömlét is magad készítenéd!
VálaszTörlésPuszi, Anya.
Szia! Már én is gondoltam erre, úgyhogy a következő saját készítésű puffancs lesz! :)
VálaszTörlés