2012. március 20., kedd

Melegszendvics





Hozzávalók: 
4-5 szelet kenyér
4-5 db. főtt tojás
3 e.k. tejföl
1 e.k. mustár
só, bors
1 lila hagyma (kicsi)
10 dkg parizer
1 db. kápia paprika
mozzarella sajt

Elkészítés:
A főtt tojásokat a paprikát, a parizert és a lila hagymát apróra kockáztam. Egy tálba tettem ezeket, de a tojás kivételével mindegyikből tetem félre egy keveset. Kanalaztam rá tejfölt és mustárt, sóztam, borsoztam. (Ha sűrű, adhatunk még hozzá tejfölt.) Botmixerrel még átmentem rajta, hogy  krémes legyen. A maradék lila hagymát, paprikát és parizert hozzákevertem a szendvicskrémhez, mert szeretem, ha darabok is vannak benne. Megkentem vele a kenyereket, sütőrácsra tettem és szeletelt mozzarellával fedtem be. Előmelegített sütőben 200°-on pirulásig sütöttem.

Megjegyzés: Ezt a receptet a szomszéd asszonytól és a férjétől lestem el. Ők mutatták meg, hogy milyen jó kis kaja ez vacsorára, vagy reggelire. Eredetileg az összetevőket húsdarálóval kellene egyneművé tenni, (a paprikát és lila hagymát nem kell ledarálni). 
A hozzávalókat természetesen lehet variálni.


2 megjegyzés: