2012. június 10., vasárnap

Korpás kenyér /Csabinak/


Hozzávalók összeállítása:
30 dkg BL55 liszt
25 dkg Graham liszt
20 dkg univerzális búzaliszt
5 dkg tönöly búza korpa
2 e.k. olivaolaj
1 csepp ecet
1 csapott e.k. só
3 dl tej
5 dkg élesztő
2 t.k. barna cukor


A tészta összeállt


Megkelve



Kinyomkodom belőle a levegőt a tenyeremmel



Kinyújtva (nem túl vékonyra)



Két oldalról behajtottam



Szorosan felcsavartam, a végeire ügyelve, hogy keskenyebb maradjon 



A végét beletömködtem az aljába és olajjal kikent, 
sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem, majd pihentettem



Bevágtam 3 helyen, de sajnos nem hagytam így kelni még 
(pedig a bevágás után hagyni kell, hogy szétnyíljon   
a bevágás) és megszórtam magokkal.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tettem, bepermeteztem vízzel. 
Állítólag ettől repedezik be a kenyér héja és szép kérges lesz.





Amikor kivettem a sütőből, rögtön permeteztem rá vizet. Attól elkezd "beszélgetni" (ropog)





Az egyik kedvenc sajtommal, paranyicával tálaltam és spenótos zöld turmixal

Az enyém sajnos sótlan volt, mert csak 2 teáskanálnyi sót tettem bele -a recept szerint,- úgyhogy egy evőkanállal kell bele.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése