Hozzávalók összeállítása:
30 dkg BL55 liszt
25 dkg Graham liszt
20 dkg univerzális búzaliszt
5 dkg tönöly búza korpa
2 e.k. olivaolaj
1 csepp ecet
1 csapott e.k. só
3 dl tej
5 dkg élesztő
2 t.k. barna cukor
A tészta összeállt
Megkelve
Kinyomkodom belőle a levegőt a tenyeremmel
Kinyújtva (nem túl vékonyra)
Két oldalról behajtottam
Szorosan felcsavartam, a végeire ügyelve, hogy keskenyebb maradjon
A végét beletömködtem az aljába és olajjal kikent,
sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem, majd pihentettem
Bevágtam 3 helyen, de sajnos nem hagytam így kelni még
(pedig a bevágás után hagyni kell, hogy szétnyíljon
a bevágás) és megszórtam magokkal.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tettem, bepermeteztem vízzel.
Állítólag ettől repedezik be a kenyér héja és szép kérges lesz.
Amikor kivettem a sütőből, rögtön permeteztem rá vizet. Attól elkezd "beszélgetni" (ropog)
Az egyik kedvenc sajtommal, paranyicával tálaltam és spenótos zöld turmixal
Az enyém sajnos sótlan volt, mert csak 2 teáskanálnyi sót tettem bele -a recept szerint,- úgyhogy egy evőkanállal kell bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése