Hozzávalók:
Tészta:
22 dkg liszt
14 dkg vaj
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
1 egész tojás
Töltelék:
30 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja (nem fontos)
1 cs. vaníliás cukor
3 egész tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt
Tetejére:
20 dkg erdei gyümölcs keverék
1 cs. tortazselé
A tésztához egy tálban összemorzsoltam a lisztet, a kakaóport és a porcukrot a vajjal, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrtam.
Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtottam belőle, akkorát, ami kitölti a piteformát. (Én kerek piskótaformába tudtam tenni, de legközelebb veszek piteformát. Azzal szebb lesz.)
Miután belehelyeztem a tésztát a formába, az alját megszurkáltam és a hűtőbe tettem, amíg összeállítottam a tölteléket.
A túrót villával összetörtem, a többi hozzávalót is a leírt mennyiség szerint hozzáadtam és jól összekevertem őket. Én egy kicsit hígnak találtam úgyhogy tettem hozzá még kb. 5 dkg túrót és egy evőkanálnyi lisztet. Sokat nem sűrített rajta, de én úgy gondoltam, hogy így lesz tökéletes!
A keveréket a tésztára halmoztam és 150 fokos sütőbe tettem 60 percre. Tökéletesen olyan lett, amilyennek lennie kellet. Ennek nagyon örültem, hiszen féltem, hogy nem jó a recept, mert a sütőforma méretét nem adta meg és akár lehetett volna kevés is a mennyiség, amit leírtak az én formámhoz. Szerencsére jó volt, bár 5-6 dekával növeltem az adagon. :) Az én formám 26 cm-es, de ez a mennyiség a 24 centisbe is belefér, sőt!
Végül, amikor kihűlt rászórtam a gyümölcsöt és nekiláttam a tortazselének. Én zselatint használtam, meggylében főzve. Jó is lett, de sajnos kifolyt a forma alján (ezért is lett volna jó a gyümölcstorta forma). Nem baj, elsőre nem sikerülhet semmi! :)
De nagyon jó kis süti, főleg az a fanyar íz kell a tetejére!
Jó étvágyat!
Nagyon jól néz ki, és fincsi is lehetett!
VálaszTörlés