2012. január 15., vasárnap

Katica torta (gesztenyés)






Hozzávalók:
28 dkg liszt
35 dkg cukor 
7 tojás
1 sütőpor
14 kanál víz

Krém:
fél liter hulala tejszín 
2 cs. gesztenyepüré
1 cs. csokipuding
fél l tej
2 e.k. cukor
1 cs. zselatin

A piskótához először a tojásfehérjét felverem a cukor 1/3-ad részével, majd a sárgáját is a többi cukorral habosra verem, hozzá adom lassan a lisztet, 1 dl vízzel hígítom, majd óvatosan belekeverem a tojáshabba. Ha kész 2, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, (2 lapot készítek). Előmelegített sütőbe teszem és 200°-on 20 percig sütöm.

A krémhez először elkészítem a pudingot, amibe beleöntöm a felforralt zselatint és kihűtöm. Közben a tejszínt  felverem, belekeverem a gesztenyepürét és a langyos pudingot.

A piskótalapokat ketté vágom. Egy gömbölyű tálat kibélelek folpakkal, majd belefektetem az első piskótalapot, de darabolva. Rásimítok egy réteg krémet, majd erre teszem a következő piskótalapot, majd újra krém és újra piskótalap. Hűtőbe teszem, másnap kiborítom, lehúzom róla a folpakkot és díszítem.




Laura megsimogatta a katicabogarát. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése