Hozzávalók(8 személyre):
500g mascarpone sajt
400g(2 cs.) babapiskóta
fél liter tejszínhab (hulala)
1 cs. vanília puding
1 cs. zselatin
fél liter tej
2 e.k. cukor
3dl presszókávé
1 t.k. rumaroma
2 e.k.porcukor
Először lefőztem a kávét, belekevertem 1 e.k. porcukrot és 1 t.k. rum aromát. Közben felvertem a tejszínhabot egy tálban, majd félre tettem.
Vanília pudingot készítettem (úgy, hogy 3dl tejet feltettem forrni, a maradék 2 dl hideg tejben elkevertem a port, 2 e.k. cukrot és hozzáöntöttem a forró tejhez, sűrűsödésig főztem.) Egy tál hideg vízbe tettem lábassal együtt a pudingot, hogy hűljön, közben a zselatint 1 dl vízben feloldottam, majd felforraltam és a már langyos pudingba kevertem. Így készen álltak a hozzávalók az összekeveréshez. Először a mascarponét kevertem a pudinghoz, hogy csomómentes legyen, majd a tejszínhabot is.
Ezután a piskóták egyik felét belemártottam 1-2 másodpercre csak a kávéba és egy jénai tálba fektettem őket egymás mellé párhuzamosan. Erre öntöttem a krém felét, majd rá még egy réteg kávéba mártott piskóta és végül a maradék krém, aminek szépen elsimítottam a tetejét. Egy északára hűtőbe tettem.
Másnap megszórtam a tetejét keserű kakaóporral.
(Az enyém kicsit lágy lett, mert kevesebb zselatint tettem bele és 1 csomag kell.)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése