2012. január 5., csütörtök

Rakott gomba penne tésztával



Hozzávalók 4személyre:
500g friss csiperke gomba
3-4 e.k. paradicsompüré
1 zöld paprika v. pár kanál lecsó
1 fej hagyma 
2 ger. fokhagyma
olaj, só, bors
bazsalikom levél
300g penne tészta
2x20dkg mozzarella sajt

A gombát felszeleteljük, hagymát felaprítjuk, fokhagymát áttörjük.
Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rá a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, én delikátot is teszek bele, majd a bazsalikomlevelet és 5 percig hagyjuk rotyogni. Én ekkor beletettem 3 e.k. lecsót és 3 e.k. paprikakrémet, hogy jó szaftos legyen. 
Hozzáadjuk a gombát és ha kell egy kis vizet is. Kb. 20 percig pároljuk, ezalatt előmelegítjük a sütőt 200°-ra és kifőzzük a tésztát.
Kikenünk egy jénai tálat olajjal, a tésztát szétterítjük rajata és erre ráöntjük a paradicsomos-gombás mártást, vagy öszze is keverhetjük őket. A tetejét vékony szeletekre vágott mozzarellával fedjük be, majd 10-15 perc alatt megsütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése