2012. április 10., kedd

Bugázós kifli




Hozzávalók:
0,5 kg liszt
30 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl

A margarint elmorzsoltam a liszttel, hozzágyúrtam a tejfölt és a tojássárgájákat. Amikor összeállat a tészta két részre osztottam és vékonyra nyújtottam. Megkentem olajjal, feltekertem és hűtőbe tettem. Pihentetni kell egy pár órát, de előző nap is el lehet készíteni és másnap megsütni.
Én elmentem kirándulni Csabival, majd mikor hazaértünk, kivettem a hűtőből, kinyújtottam vékonyra és rombusz alakúra vágtam pizzavágóval. Anya meggydzseméből halmoztam a rombuszok közepébe kupacokat, majd a hegyesebb végénél felhajtva, majd a másik oldalt is rágördítve kiflit formáltam belőlük. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben sütöttem meg őket, 15 perc alatt. Kicsit kifolyt a lekvár a sütés folyamán, ezért is tettem alá sütőpapírt. Megszórtam porcukorral, így tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése