Hozzávalók:
340 g liszt
34 g porcukor
34 g vaj
2 kisebb tojás sárgája
20 g élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
1 vanília cukor
1 citrom reszelt héja
Én a hozzávalókat összekevertem, megdagasztottam, majd 20 percig kelesztettem egy tuti meleg helyen. (Nálunk ilyen a fürdőszoba a gázkazán miatt!) Anyától néztem ezt a receptet az ő blogjáról, a gyongyuszcukija.blogspot.com oldalról. Majd átdagasztottam újra és megint hagytam kelni 20 percig. Ezután 6 cipóra osztottam a tésztát, pihentettem egy kicsit. 10 perc múlva megsodortam a cipókat úgy, hogy a közepe vastagabb legyen, a két vége keskenyedjen. Majd kinéztem a youtube-ról egy videót a hatos fonásról és aszerint fontam meg a kalácsot. Bonyolultnak tűnik először, de nem egy nagy ördöngösség. Előmelegített sütőben 190°-on 23 percig sütjük. HAJRÁ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése