Hozzávalók:
2 cs. kész piskótatekercs
9 lap zselatin
1,5 dl tejszín
2,5 dl tej
100 g étcsoki
2 e.k. kakaópor
1 m.k. fahéj
120 g cukor
2 cs. vaniliás cukor
5 tojás sárgája
Felpuhítom a zselatint egy kis langyos vízben. A tojássárgákat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzákeverem a fahéjat a vaniliás cukrot és a kakaót. Ezután felforralom a tejet az étcsokival. Amikor felforrt, folyamatosan kavargatva a tojásos masszát hozzáadom és kis lángon sűrítem, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha besűrűsödött, belekeverem a zselatint, leveszem a tűzről és hideg vízbe állítom az edényt, így hűtöm ki a krémet. Közben felverem a tejszínhabot, majd a kihűlt krémhez adom.
Összeállítom a bombát: Folpack-kal bélelek ki egy kerek fenekű tálat. A piskótát 1 cm szélesre szeletelem és elkezdem vele kibélelni a tál alját. Ezután öntök rá egy réteg krémet, majd újra egy sor piskóta és ismét krém. A végére a maradék piskótával fedem be a tálat. Letakarom folpack-kal és hűtőbe teszem egy éjszakára. (legalább 6 órát hűljön.) Tálaláskor kerek tányérra borítom.
Ez a recept Niki húgomtól van. Na ez pont úgy sikerült, mint amilyen az övé szokott lenni! ISTENI! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése